6. Sınıf

6. Sınıf Gizlilik ve Güvenlik

6. sınıf 1. dönem konusu olan Gizlilik ve Güvenlik ile ilgili çalışma kağıtları, konu testleri ve videoları paylaşıyorum. Konuyu sürekli güncel tutuyorum. Ek olarak bu içeriği takip etmenizi öneririm.

Gizlilik ve Güvenlik konusu, 2. ÜNİTE ETİK VE GÜVENLİK içinde yer alır.

Öğrencilerin derse katılımını sağlamak adına aşağıda paylaştığım çalışma kâğıtlarını önceden hazırlayabilirsiniz. Bununla beraber ders sonunda öğrencilerle paylaşarak konuyu pekiştirebilirsiniz. Daha sonra konu ile ilgili hazırladığım videoları izletebilirsiniz. Bunun yanı sıra videoları arada durdurarak öğrencilere anlık sorular sorabilirsiniz. Hal böyleyken konu ile ilgili iyi performans gösteren öğrencileri belirleyebilirsiniz. En sonunda konu testini cevaplandırabilirsiniz.

5. sınıfta Gizlilik ve Güvenlik konusunu işlemiştik. Bu yıl sınıfımızdaki öğrencilerin seviyesini düşünerek aşağıda paylaştığım ders sunularından yararlanabilirsiniz. Bu amaçla ihtiyaç duyarsanız, 5. Sınıf Gizlilik ve Güvenlik konu içeriğinden de faydalanabilirsiniz.

Bu konuda gizlilik, bütünlük, erişilebilirlik gibi kavramlara değinilir.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi sunularına göz atmak için buraya tıklayınız.

Şimdi konu kazanımlarını inceleyelim.

KAZANIMLAR

  • BT.6.2.3.1. Bilişim teknolojilerinin kullanımında gizlilik ve güvenlik boyutlarının önemini tartışır.
  • BT.6.2.3.2. Güvenlik açıklarının oluşumu konusunda yorum yapar.
  • BT.6.2.3.3. Bilgi koruma yöntemlerini ifade eder.
  • BT.6.2.3.4. Bilgi paylaşımı sürecinde olası riskleri değerlendirerek alınabilecek önlemleri tartışır.

Bilgi Güvenliği Özellikleri Çalışma Kağıdı

Gizlilik, bütünlük, erişilebilirlik gibi kavramlara örnekler verdiğim çalışma kağıdıdır.

Video: Bilgi Güvenliği ve Zararlı Yazılımlar

Bilgi Güvenliği ve Zararlı Yazılımlar ile ilgili öğrenciler için hazırladığım, hem eğitici hem öğretici hem de eğlenceli animasyon video. İzleyelim, öğrendiklerimizi pekiştirelim.

Video: Bir Web Site Bağlantısının Güvenli Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Bir web sitesinin ziyaret etmek için güvenli olup olmadığını nasıl anlarız? Bunu öğrenmek için site hakkındaki güvenlik bilgilerini kontrol edebilirsiniz.

İnternet üzerindeki bağlantılarımız SSL güvenlik sertifikası (elektronik şifreleme) içeriyorsa adresleri https ile başlar. Güvenlik sertifikası olmayan siteler ise http ile başlar. Özellikle bankalar ve alışveriş siteleri, verilerin güvenli bir şekilde iletilmesi için https bağlantılar kullanır. Hazırladığım bu videoda konuyu kısaca anlatmaya çalıştım. Haydi izleyelim.

Bilgim Değerli ve Önemli Etkileşimli Etkinliği

Etkinlikte verilen okuldaki durumları yeni öğrendiğimiz kavramlarla eşleştirelim.

Zararlı Yazılımlar Eşleştirme

Aşağıdaki açıklamaları, uygun zararlı yazılım isimlerine göre eşleştirelim.


KONU TESTİ

YAPRAK TEST

NOT: Bu çalışma kağıtları, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün https://tegm.meb.gov.tr/www/bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-dersi-icin-hazirlanan-materyaller-ogretmen-ile-ogrencilerimiz-kullanimina-sunulmustur/icerik/476 sayfasındaki Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretim Programı’na uygun olarak hazırlanan materyaller ile uyumludur.

MEB tarafından yayımlanan diğer tüm Bilişim Teknolojileri ve Yazılım materyallerinin bulunduğu ilgili sayfaya yukarıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM Kitabı

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et