Teknoloji

2035 Yılına Kadar Sıfır Emisyon

AB, 2035 yılına kadar yeni otomobiller ve kamyonetler için sıfır emisyon hedefi için ortak karar aldı. Peki bu ne demek?

Avrupa Birliği (AB), küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele kapsamında karbon emisyonlarını sıfıra indirme planı çerçevesinde bir karar aldı. Parlamento ve Konsey, yeni binek otomobiller ve hafif ticari araçlar için CO2 emisyonu azaltma hedefleri konusunda geçici bir anlaşmaya vardı. AB, 2035 yılına kadar içten yanmalı motorlu araçların satışını sona erdirme planını onayladığını açıkladı. Bu, 2035’ten itibaren Avrupa Birliği’nde elektrikli motorlara tamamen geçiş anlamına geliyor.

Öneri üzerinde üye ülkelerle sağlanan anlaşma, yeni binek otomobiller ve hafif ticari araçlar tarafından üretilen CO2 emisyonlarını azaltmayı hedefliyor. Komisyon ayrıca sıfır emisyonlu karayolu hareketliliğine yönelik ilerlemeyi değerlendirmek için 2025’in sonuna kadar ve bundan sonra her iki yılda bir bir rapor yayınlayacak. Rapor, tüketiciler ve istihdam üzerindeki etkiyi, enerji verimliliğindeki ilerlemeyi ve sıfır ve düşük emisyonlu araçların satın alınabilirliğini ve ikinci el araç pazarına ilişkin bilgileri kapsayacak.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et