SEO

2015 Yılının Üç Yeni Dijital Pazarlama Trendi

2014 yılı, net olarak geleneksel dijital pazarlama yöntemlerini aşmak için bir ders oldu. Şimdiye kadar, dijital teknoloji sayesinde müşterileri ile iletişim kurarak ve ilgi çekerek şirketlere yeni bir hazine teklifi sunmak için bekleyenler artık yeniliklere açıklar.

Dijital pazarlama stratejileri bu yıl, 2014 yılında ne olduğundan daha farklı olmuştur. En iyi fiyatlarla en uygun ürünler ile onları mecbur etmek ve kitlelere elini uzatmak için yeni trendler getirdi.

2015 Yılının En Yeni Üç Dijital Pazarlama Trendi

  • Mobil optimizasyonu
  • Her zamankinden sosyal medyada daha fazla reklam
  • İçerik pazarlamaya odaklanma

Daha fazla insan satın almak için artık akıllı cep telefonlarını kullanıyor. Çünkü mobil uygulamalar ve mobil perakendecilikte tüketicilerin güveni artıyor. Önde gelen şirketler, çoklu mobil cihazlar üzerinden içerik sunarak insanlara ulaşmaya çalışıyor. Daha basit bir kullanıcı arayüz sayesinde müşteriler, daha küçük ekranlar ile akıllı telefonlar üzerinden sorunsuz iletişim kurabiliyorlar. Şirketlerde mobil analitik yazılımları ile müşterilerinin devamlılığını araştırıyor. Pek çok şirket, mobil kullanıcıların davranışlarını anlamaya yardımcı olması için sosyal medyayı da bir araç olarak kullanıyor. Ancak, mümkün olduğunca ilk onlara ulaşmak, pek çok şirket için fark yarattı.

Sosyal medyada ücretli reklamların, bir marka tanıtımı için en etkili yollardan biri olduğuna şirketlerin kesin olarak inanması yükseliş gösteriyor. Facebook’un reklam gelirinin 2015 mali yılında %42 büyümesi bekleniyor. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli şey, 2015 yılında Facebook bugüne kadar cep telefonu üzerinden %76 reklam geliri kazanmış olmasıdır.

2015 yılında başarının sırrı, şimdiye kadar büyük ölçüde içerik ve ödenen promosyonların kalitesine güvendi.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et