Genel

ArfBot.com Oyun Kodlama Yarışması 2021

Merhaba çocuklar, TOBB, GARAJ Kuluçka Merkezi, Dijital Çağ Atölyesi, SAMM Teknoloji ve ArfBot.com çözüm ortaklığında ArfBot oyun kodlama yarışması düzenleniyor.

Hemen tanıtımını yapmak istiyorum. E-posta ile haberdar olduğum bu etkinlik 8-14 yaş arası tüm çocukların katılımına açık ve ücretsiz düzenleniyor. Şimdi bu ücretsiz oyun kodlama yarışması hakkında daha detaylı bilgi vereyim.

Google tarafından geliştirilen ve çocuklara özel Türkçe arama motoru olan ArfBot.com maskotu “ArfBot” temalı oyun, çocuklar tarafından Microsoft MakeCode Arcade üzerinde kodlanarak gönderilecek. Yani oyun, Microsoft MakeCode Arcade platformu üzerinden yapılmalıdır. Bu yarışmaya katılarak büyük ödüllerden birini kazanma fırsatını sen de yakalayabilirsin. Başvuru için son gün; 31 Ocak 2021. Detaylı bilgi, yarışma dokümanı ve başvuru için yarışmanın web sitesini ziyaret etmenizi öneriyorum.

arfbot

ArfBot.com Oyun Kodlama Yarışması Hakkında Detaylı Bilgiler

• Yarışma Yaş Aralığı: 8-14 yaş (İlkokul ve ortaokul olmak üzere iki ayrı kategoride ödül verilecek)
• Yarışma Başvuru Tarihleri: 21 Aralık 2020 – 31 Ocak 2021
• Yarışma Web Sitesi: https://yarisma.arfbot.com/
• Yarışma Instagram: https://www.instagram.com/arfbotcom/

Tanıtım Videosu

ArfBot Oyun Kodlama Yarışması 2021 Ödülleri

8-10 Yaş (İlkokul) Kategorisi Ödülleri:

  1. Ödülü Asus Yeni Nesil Dizüstü Bilgisayar
  2. Ödülü Raspberry Pi 400 Bilgisayar
  3. Ödülü Raspberry Pi 4 Başlangıç Seti

11-14 Yaş (Ortaokul) Kategorisi Ödülleri:

  1. Ödülü Apple MacBook Air Bilgisayar
  2. Ödülü Raspberry Pi 400 Bilgisayar
  3. Ödülü Raspberry Pi 4 Başlangıç Seti

ArfBot Oyun Kodlama Yarışma Süreci

20/12/2020
Başvuruların Açılması

20/12/2020
31/01/2021
Son Başvuru Günü

31/01/2021
12 Şubat 2021
Jüri Ön Elemesi

12 Şubat 2021
13 Şubat 2021
Finalistlerin Duyurulması

13 Şubat 2021
20 Şubat 2021
Final ve Ödül Töreni

Online yapılacak.

20 Şubat 2021

Microsoft MakeCode Arcade üzerinden yarışma temasına uygun oyununu kodlamaya var mısın?

Kurallar

Yarışma ile ilgili kurallara bütün katılımcılar uymak zorundadır. Lütfen kuralları dikkatlice okuyun ve oyununuzu oluşturmaya kurallara göre başlayın.

 Yarışmaya başvuru ücretsizdir.
 Başvuru tarihi itibariyle katılımcılar en az 8 en fazla 14 yaşında olabilir.
 Yarışmanın düzenlenmesinde ve jüride görev alanlar ile yarışma konularıyla ilgili yönetici kadrolarındaki görevli kişiler ve bunların birinci hısımları yarışmaya katılamazlar.
 Yarışmaya katılım bireyseldir. Grup olarak üretilen oyunlar ile yarışmaya başvurulamaz.
 Her katılımcı sadece bir oyunla yarışmaya başvurabilir. Birden fazla oyunun gönderildiğinin tespit edilmesi durumunda katılım hakkı iptal edilir.
 Oyun, Microsoft MakeCode Arcade platformu üzerinden yapılmalıdır. Başka oyun platformları üzerinden yapılan oyunlar kabul edilmeyecektir.
 Oyun özgün olmalıdır. Taklit oyun kabul edilemez. Diğer retro/arcade oyunlardan esilenme söz konusu olabilir fakat olduğu gibi kopyalanmasına müsaade edilemez.
 Başvuruyu yapan katılımcı başvuru formunda beyan ettiği bilgileri eksiksiz ve doğru girmelidir. Aksi takdirde başvurusu geçersiz sayılacaktır.
 Online finale katılabilmesi için katılımcının velisinin onayı şarttır. Finalistler belirlenirken veli onayı alınacaktır. Aksi durumda yedek finalist adayı final gününe davet edilecektir.

ArfBot oyun kodlama yarışması

Katılımcılar, başvurularını https://yarisma.arfbot.com/ adresindeki formu doldurarak yapacak.

Oyunun kodlanacağı platforma giriş, örnek oyun oluşturma, biten oyunun linkini kaydetme ve yarışmaya başvuru ile ilgili bilgi yukarıda bulunan web sitesindeki videoda detaylıca gösterilmiştir.

Başvurular arasından 8-10 yaş kategorisinden beş ve 11-14 yaş kategorisinden de beş kişi olmak üzere toplam 10 kişi, velilerinin izniyle, online ortamda yapılacak finale davet edilecek. Finalde yarışmacılar, kodladıkları oyunları jüri karşısında tanıtacaklar.

Finale kalan kişiler, başvuru formlarında belirtilen mail adreslerine gönderilecek e-posta ile bilgilendirilecek. Finalistler web sayfasında da duyurulacak. Online finalin tarihi ve linki de yarışmaya ait web sayfasında duyurulacak.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et