Okulların Açılmasına

-
GÜN
-
SAAT
-
DAKİKA
-
SECONDS

Kaldı

Videonuzu Analiz Etmeniz için 9 Yöntem

Bir YouTuber olarak en son yayınladığınız videonuz nasıldı? Viral oldu mu, yoksa normal bir performans mı sergiledi? Bu gibi ölçümleri yapmak, videonuzu analiz etmek kanalınızın popülaritesini ve abone sayısı yükseltmek için yararlı olacaktır. Bu kapsamda YouTube platformunda videonuzu yayınladıktan sonra analiz etmeniz gereken 9 faktörü açıklamaya çalışacağım.

Videolarınızı Analiz Etmeniz Gereken 9 Faktör

  1. Videonuzun SEO skoru ölçümünü yapın. Bunun için internette ücretsiz birçok çevrimiçi hizmet var. Bu noktada videonuzu aramada ilk sayfada gösterecek rütbeli etiketlere odaklanın. Eğer bu etiketlerden çok yoksa, etiket arama sürecine geri dönün. Rütbeli etiketler bulmaya çalışın ve bunları başlık ve açıklamalarınızda kullanın. Açıklamalarda, bu etiketleri cümle içinde kullanmaya özen gösterin.
  2. Bir sonraki izlenecek videolar arasında, sizin kanalınızdan videolar öneriliyor mu? Toplam görüntülenmelerinizin ortalama %40’ı yanda önerilen videolardan gelir. Burada önerilen videoların sizin videolarınız olma olasılığını sadece sizin kanala özgü etiketler kullanarak yükseltebilirsiniz.
  3. Görüntülenmenin geldiği kaynakları YouTube Studio aracılığıyla kontrol edin. İzleyicileriniz, videolarınızı nasıl buluyor? YouTube aramaları ve önerilenler kısmı oran olarak en yüksekse, optimizasyonu doğru yapmışsınız demektir.  
  4. Canlı analitik sonuçlarınızı kontrol edin. İzlenmelerinizin nereden geldiği, hangi zamanlar arasında en yükseğe  ulaştığı, ne tür cihazlardan izlendiğini bu sonuçlardan bakabilirsiniz.
  5. İzleyicilerinizi elde tutma analitiği raporuna göz atın. İzleyicileriniz videonuzu tam olarak ne zaman izlemeyi bırakıyor? Giriş bölümü izleyiciyi ilk 15 saniye videoda tutacak kadar güçlü mü? Grafikte herhangi bir ani yükseliş/düşüş var mı? Bilgi edinin.
  6. Etkileşimlerinizi kontrol edin. Elinizden geldiğince her yoruma cevap yazdınız mı? Herhangi bir yararlı eleştiri aldınız mı? İzleyicilerinize soru sormaları için herhangi bir ortam oluşturdunuz mu?
  7. Kullandığınız veya kullanmadığınız anahtar kelimelerin videolarınızı aramada kaç defa gösterdiğini araştırın. Eğer kullanmadığınız anahtar kelimeler varsa, onları eklemeyi unutmayın.
  8. Eğer videonuz iyi performans sergiliyorsa, herhangi bir değişiklik yapmayın. Değişiklik, videonuzun performansını negatif olarak etkileyebilir. Özetle, iyi sonuç veren videoya müdahale etmeyin!
  9. Bir videoyu yayınladıktan sonra bir hafta, bir ay ve 6 ay aralıklarla gözden geçirin. Eğer sürekli iyi performans gösterdiyse, benzer içerikte başka videolar üretmeniz kanal için yararlı olacaktır.

Şimdilik bu kadar. Sonraki yazılarımda YouTube kanalınızı geliştirmek için daha fazla tavsiyede bulunacağım.

Merak ettikleriniz için yorum bırakın.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap