Genel

Olmazsa Olmaz Mobil Uygulamalar

\"mobilAkıllı telefon ve tablet kullanıcıları için uygulamalar, cihaz seçiminde kararı etkileyen en önemli faktörlerin başında geliyor. \”Hangisinin uygulaması daha fazla?\” çekişmesinden öte, en önemli mobil uygulamaların hangi platformlarda olduklarına göz atalım.

Farklı mobil platformlar arasında, uygulama mağazaları ve uygulama zenginliği açısından bir karşılaştırma yapmak isterseniz ya da internet üzerinde benzer bir karşılaştırma ararsanız, karşınıza yüksek ihtimalle \”Mağazada şunun 500 bin, bunun 300 bin, şunun 200 bin uygulaması var\” gibi bir sonuç çıkacaktır. Fakat kimse oturup da \”500 bin uygulamanın yarısını deneyeceğim\” diyemeyeceğinden aslında önemli olan sayısı değil, işlevi\’dir!

Sizler için farklı kategorilerdeki en iyi uygulamaları seçip, yeni telefonunuzu aldığınızda kolaylıkla ideal hale getirmenize yardım edecek uygulamaları bir araya getirdik.

[to_like]

FACEBOOK

Dünya nüfusunun çok büyük kısmı ve bilgisayar sahibi olan herkes (ya da herkesten 3 – 5 kişi az) Facebook kullanıyor. Fakat Facebook\’u en çok mobil cihazlardan kullanıyoruz. iOS’lu iPhone, iPad gibi cihazlar
artık tıpkı Windows Phone 8’li ve Android’li cihazlar gibi Facebook’u doğal olarak, yani işletim sistemine gömülü olarak kullanıyor. Yine de resmi Facebook uygulamasını cihazınıza indirip kullanmak çok daha kullanışlı.

TWITTER

Mobil cihazlar için Facebook\’tan önce, Twitter daha ideal diyebiliriz. Twitter’ın 140 karakter limitiyle bir nevi SMS formatında takipçilerimize yayın yapabiliyoruz. Yine de Twitter’ın resmi uygulamasının
cihazlara gömülü olarak gelen uygulamalardan çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz, Windows Phone 8’deki Twitter uygulamasının, Windows’un arayüzüne uygun biçimde ve oldukça şık biçimde tasarlandığını da özellikle belirtmek lazım.

FOURSOUARE

Konum tabanlı servislerin popülerleşmesinin sorumlularından olan Foursguare, cihazınızın GPS özelliği, WiFi ve hücresel şebekeleri kullanarak yerinizi tespit ediyor. Daha sonra yakın mekanları gösterip, istediğinizde check-in yapmanızı ve diğer sosyal ağlardaki arkadaşlanr nerede olduğunuzu paylaşma sağlıyor. Ayrıca her check-in ile uanlar kazanıyor ve kazandığınız puanları arkadaşlarınızla karşılaştırabiliyorsunuz.

INSTAGRAM

Artık cep telefon alırken baktığımız özelliklerin belki de en başında kamerası geliyor. Bu durumun sorumluları aslında sosyal medyanın tamamı, fakat en öndeki uygulama ise Instagram. Fotoğraflar üzerine kurulu bir sosyal ağ olan Instagram, özellikle fotoğraflara uyguladığı başarılı filtreler ile fotoğraf meraklılarının favorisi oldu. Tabii bir aralar profesyonel fotoğraf makinelerine saran \”amatör fotoğrafçılar\” şimdi ise Instagram’ı yeterli görüyor.

PINTEREST

Instagram gibi fotoğraflar üzerine kurulu bir sosyal ağ olan Pinterest, bir fotoğraf forumu gibi çalışıyor. İnsanlar kendi sayfalarında belirli başlıklar üzerine fotoğraflar paylaşabiliyor ya da benzer konulardaki fotoğraflara erişip onları inceleyebiliyor. Pinterest üzerinde daha yoğun olarak tasarım ya da yemek üzerine paylaşımlar yapılıyor ve bu yüzden (istatistikterle doğrulanmış olarak) servisin kadın kullanıcı sayısı erkeklere oranla daha yüksek.

SKYPE

Görüntülü görüşme denince, daha akıllı telefonların piyasaya çıkmadığı zamanlardan aklımıza hemen Skype geliyor. Skype uygulamasını cihazınıza kurduktan sonra, uygulamayı akıllı telefonuna, Mac’ine, PC\’sine ya da tabletine kurmuş dostlarınızla ücretsiz (tabii veri ücretlerini işin içine katmazsak) telefon görüşmeleri yapabilirsiniz. Aynı şekilde görüntülü görüşme yapmak da Skype üzerinde çok basit. Görüntü ve ses kalitesi konusunda da Skype’ta yılların tecrübesi var.

WHATSAPP

Eskiden bir MSN Messenger, bir de ICO vardı. Günümüzün popüler mesajlaşma yazılımı ise mobil cihazlar için hazırlanan WhatsApp. Artık data paketi olan ve mobil cihazlarından interneti kullanabilen herkes neredeyse SMS yerine WhatsApp\’ı tercih ediyor. Aslında 3G üzerinden SMS diyebileceğimiz WhatsApp, sunduğu ekstra yetenekler ve özel anlaşmalar dışında SMS’ten çok daha ucuza geldiği için tercih ediliyor.

[/to_like]

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et