Genel

Bilişim Mesleklerinde Mesleki Sertifikasyon Toplantısı

\"voctest\"Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun Avrupa Birliği fonlarıyla yürüttüğü \”Türkiye\’de Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (UYEP)\” kapsamında sağlanan hibelerle iki yıldır yürütülen ve  bilişim sektöründeki mesleklerde yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu olmamızı amaçlayan VOC Test Merkezleri projesi başarı ile sonuçlanmıştır.

Resmi Gazete\’de yayınlanan Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterliliklere dayanan ölçme, değerlendirme ve belgelendirme faaliyetlerinin sektörümüzde başlamasının tüm sektör için sevindirici olmasının yanı sıra, bu MYK Resmi Gazete\’de yayınlanan Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterliliklere dayanan ölçme, değerlendirme ve belgelendirme faaliyetlerinin sektörümüzde başlamasının tüm sektör için sevindirici olmasının yanı sıra, bu MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerine sağlanan teşvikler ayrıca önem taşımaktadır. Ağ Teknolojileri Elemanı ve Bilgisayar Donanım Elemanı mesleklerinde başlayacak sertifikasyonu, diğer bilişim STK\’larının desteği-birlikteliği ile  tüm bilişim mesleklerini kapsayacak şekilde genişlemesi planlanıyor. Belgelerine sağlanan teşvikler ayrıca önem taşımaktadır.

Yukarıda bahsedilen konularla ilgili TÜBİDER bir toplantı düzenleyecek. Toplantıda mesleki sertifikasyonun sistemi ve ilgili teşviklerin ayrıntılarının ardından sektöre yön veren markaların (Intel, Microsoft) sunumları ile sektörün geleceğinin nasıl şekilleneceği konuşulacak.

Rezervasyon:

Arzu Bozoğlu –  abozoglu@tubider.org.tr –   212 288 62 76-77

Tarih – Saat: 

22.03.2013 Cuma / 14:00

 

Mesleki sertifikasyon nedir ? İlgili teşviklerden bilişim firmaları nasıl yararlanabilir ?

Bilişim sektöründe bir çok mesleğin standardı MYK ile yapılan işbirliği çerçevesinde tarafımızca hazırlanmış, gerekli prosedürlerin tamamlanmasını müteakip standartlar Resmi Gazete\’de yayınlanarak Ulusal Meslek Standardı (UMS) niteliği kazanmış ve söz konusu UMS\’lere dayalı olarak Ulusal Yeterlilikler de geliştirilmiştir. UMS ve yeterliliklere dayalı ölçme, değerlendirme ve belgelendirme faaliyetleri MYK tarafından yetkilendirilen belgelendirme kuruluşları aracılığıyla yürütülecektir. 6111 sayılı Kanun ile 4447 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikle beraber ilave istihdam teşvikini düzenleyen Geçici 10. Madde 01.03.2011 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. Bu madde gereğince MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine  sahip çalışanların sigorta primlerinin işveren hissesinin tamamı 12-48 arasında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacaktır. Asgari ücret ile çalışan tek bir personel için bile 12 aylık bu rakam 1,860.- TL ve 48 ay için ise 7,440.- TL.’dir.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et