Eğitim

Kodla Büyü ile Python Eğitimi

Kodla Büyü platformunda öğrencilerimiz, Python kodlama dilini öğrenerek geleceğe hazırlanıyorlar. Çünkü Python, tüm dünyada en hızlı yaygınlaşan ve ileri seviyede geçerliliği olan bir kodlama dili.

Kodla Büyü, çocuklarımızın yarınlara daha iyi hazırlanmasını hedefliyor. Platformda eğitim alan öğrencilerimiz, öğretmenlerinin gözetimi ve yönlendirmesiyle kodlama öğreniyorlar. Çocuklarımızın Kodla Büyü üzerinde öğrendikleri ve kendilerini geliştirdikleri kodlama dili ise Python.

Python bugün dünyada en çok kullanılan ve en hızlı yaygınlaşan yüksek seviyeli programlama dilleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu konumunu da giderek güçlendiriyor.

Modüler yapısı sayesinde hemen her türlü platformda çalışabiliyor. Pek çok farklı endüstride programcılar tarafından tercih ediliyor. Çocuklarımızın dünyada kabul gören ve çok hızlı yaygınlaşan bu kodlama dilini öğrenmeleri de bu nedenle önem taşıyor.

Python’ı özellikle son yıllarda çok fazla konuşuyor olsak da, aslında bu kodlama dilinin geçmişi 1990’lı yılların başına kadar uzanıyor. Aradan geçen zamanda Python hem yapısal olarak hem de işlevsellik anlamında büyük bir ilerleme kaydetti. Gelişmesini de halen sürdürüyor. Dünya çapındaki pek çok uluslararası teknoloji markasının yanı sıra NASA, Cern, Wikipedia gibi kurum ve platformlar da Python dilini aktif ve yoğun olarak kullanıyor.

Kodla Büyü Müfredatı Neler İçeriyor?

Kodla Büyü platformundaki Python kodlama dili eğitimleri bir müfredat çerçevesinde ilerler. Öğretmenlerimiz konuları öğrencilerinin seviye ve ders işleme hızına uygun olacak şekilde kendi belirleyebilecekleri bir zaman planına oturtabilirler. Kodla Büyü’de toplam 300 ders (sahne) bulunmaktadır. Dersler, ilk sahneden itibaren öğrenciye kodlamayı sevmesini ve benimsemesini sağlayacak bir yaklaşımla hazırlanmıştır. Kodla Büyü müfredatı, kodlamanın temellerinden başlayarak ileri seviyelere doğru ilerler. Öğretmenler derslerde “kod modu” ya da “blok modu” adın verdiğimiz iki farklı yöntemi kullanabilirler.

Daha detaylı bilgi almak için konuyla ilgili videoyu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz. İhtiyaç duymanız halinde destek.kodlabuyu.com adresinden yardım isteyebilirsiniz.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et