Yazılım

Microsoft MCSE Sertifikası Ne İşe Yarar?

Microsoft firmasının çıkarmış olduğu ürünler hakkında ne kadar bilgiye sahip olduğumuzu gösteren belgedir. Her ne kadar bilgi işlem sektöründe çok şey öğrenmiş olsakta, uzun süre deneyim kazanmış olsakta biliyorsunuz ki günümüzde büyük firmalar bünyelerinde çalıştırdıkları insanların bir takım meziyetleri olmasını ve bunları belgelemesini istiyor.

Bizde bilgi işlem çalışanı olarak bilgi düzeyimizi ispat etmek ve dünyanın her yerinde geçerli olacak bir sertifikaya sahip olmak için Microsoft firmasının düzenlemiş olduğu sertifika sınavlarını vererek kendimizi ispat etmiş oluyoruz. Ülkemizde maalesef kaliteli çalışan sayısı oldukça az ve yine çok acıdır ki zaten kaliteli insan potansiyelleride sürekli beyin göçü halinde yurt dışına bir şekilde taşınmaktadır.

Microsoft MCSE (Microsoft Certified System Engineer) sertifikasını alabilmek  için bir dizi sınavdan geçmek zorundayız. Toplam 6 sınav vardır. 4 tanesi Core diye tanımlanan girilmesi zorunlu sınavlar olup diğer 2 tanesi ise  yine Microsoft’un sertifika sınavlarında sizin seçeceğiniz herhangi ikisi olmak zorunda. İlk 4 sınav şunlardan oluşmaktadır:

1)                  Networking Essential

2)                  Herhangi bir client işletim sistemi (Windows NT Workstation, Windows 95/98)

3)                  Windows NT Server

4)                  Windows NT Server in Enterprise

Seçmeli sınavlar Exchange, Proxy Server, IIS Server veya SQL Server gibi sınavlardan her hangi ikisi olabilir. Sınavlar İngilizce ve test yöntemi ile yapılmaktadır. İlk dört sınavdan herhangi birini verdiğinizde MCP sertifikasını almış oluyorsunuz. Ve size bir MCP kimliği ile MCP sertifikası gönderiliyor. Tüm sınavları tamamladığınızda tekrardan MCSE sertifikası ve kimliği gönderiliyor.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et