Teknoloji

Akıllı Saat Modelleri Önerileri

Akıllı saatler ile ilgili daha önce sizlere burada bilgi vermiştim. Bu yazımda ise size 4 tane akıllı saat modelleri önerisi yapmak istedim. Akıllı saat önerilerinden sonra istediğiniz saati satın almak sizin kararınız. Umarım faydalı olur.

ASUS ZenWatch

asus zenwatch

Zen Watch iki katmanlı paslanmaz çelik arasına, altın renkli bir orta katmanla yapılmış bir kasaya sahip. Kare görünümlü bu kasa, kaliteli bir görünüme sahip. Kare görünüm, kenarlarda kavislerle yumuşatılmış ve spor bir görünüme kavuşturulmuş. Yumuşatılmış gerçek deri kayışı da bu spor görünümü tamamlıyor.

Android Wear işletim sistemini kullanan akıllı saatte, 1.2 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Snapd-ragon 400 işlemci, 4 GB hafıza ve 512 MB RAM kullanılıyor. 1.63 inç büyüklüğünde 320 x 320 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekran kullanan ürün, Corning Gorilla Glass 3 ve çelik malzemele¬rinden oluşuyor.Asus, saate çift dokunma ve elle kapatma gibi birkaç parmak hareketi de eklemiş. Bu arada Asus, Android Wear arayüzünü ZenUrsiyle kaplamış. What’s Next ve Do it later gibi işlevler, Asus telefon sahiplerinin yapılacak listesi gibi özellikleri telefonlarından yönetmelerine izin veriyor. Bunun yanında Remote Camera, Watch Unlock, Presentation Control ve Find my phone gibi özellikler, telefonunuzun belirli özelliklerini uzaktan kontrol etmeye olanak tanıyor.

ZenWatch, 100 farklı sanal saat tasarımı sunuyor, bu sayede kendinize uygun, kişisel bir saat seçmeniz mümkün hale geliyor.

MotoroLa VOTO 360

MotoroLa MOTO 360

Moto 360 pazarın en iyi görünümlü akıllı saati olabilir. Yuvarlak tasarımı, metal yapısı, deri kayışi ve yan tarafında bulunan klasik tarz düğmesi ile Moto 360 gerçek bir saat görüntüsünü fazlasıyla veriyor.

Diğer Android saatlerde olduğu gibi Moto 360 da bildirimleri Android telefonlardan alıyor ve daha ileri düzey etkileşimler sunuyor; Metin tabanlı mesajlara sesli yanıt verebilir, telefonunuzdaki çalan müzikleri kontrol edebilir ve daha birçok şeyi yapabilirsiniz. Platform aynı zamanda hava durumunun nasıl olacağını sormak ve Google Now’dan bilgi akışı istemek gibi bazı temel sesli sorgulamaları destekliyor. Sistemin kusurlarının olduğu bir gerçek ancak saat, sürekli elinizi cebinize atmak zorunda katmadan dijital yaşamanızı idare etmenizin faydalı bir yolu olduğu da göz ardı edilemez.

Moto 360’ın görünüşü ve kullanışlılığı sizi tatmin ediyor olsa da saatin batarya ömrü her şeyi alt üst ediyor. Günde 16 saat dayanabilmesinin tek yolu ekran aydınlatma ayarını devre dışı bırak¬manız gerekiyor. Günün sonunda saati şarj etmek için gelen kablosuz şarj ünitesi zarifliğinin yanında oldukça kolay bir kullanım sunuyor ve arkaplanı hafifçe aychnlatılmış bir gece saatine dönüşüyor.

LG G Watch R

LG G Watch R

Yuvarlak ekran tasarımına sahip akıllı saatler arasına Moto 360’tan sonra LG de katıldı. 1,2 GHz Snapdragon işlemci, 512 MB RAM ve 4 GB dahili hafızası bulunan akıllı saat, Moto 360’ın aksine tam yuvarlak ekran deneyimi sunuyor. Güneş ışığı altında dahi rahatlıkla görülebildiği belirtilen saatin çerçevesinde ise paslanmaz çelik kulanılmış. Bu sayede şık bir görünüme bürünen G Watch R, de¬ğiştirilebilir deri kayış ile görüntüsünü tamamlıyor. IP67 suya dayanıklılık sertifikalı G Watch R, kalp ritmi sensörü, barometre ve 9 eksenli sensörü aracılığıyla sağlık ve spor uygulamalarında kullanıcısını başarıyla destekleyebiliyor. Android Wear işletim sistemi sayesinde Android 4.3 veya üstü işletim sistemi kullanan akıllı telefonlarla uyumlu olarak çalışabilen akıllı saat, sürekli açık ekran teknolojisiyle kullanıcılarına normal bir saat hissi ve kullanım kolaylığı sağlamayı başarıyor. Andro¬id Wear kullanan diğer akıllı saatler gibi G Watch R’da da sesli komut ve yanıtlama özellikleri bulu¬nuyor. LG Watch R, lokasyon bilgilerini eşleştirildi¬ği akıllı telefondan alarak çalışıyor. Kendisine özel tasarlanan şarj istasyonuyla şarj edilen G Watch R, sağ yanında bulunan fiziksel tuş aracılığıyla da ekran bilgilendirmeleri arasında geçiş yapabilme imkanı sunuyor.

SAMSUNG GEAR S

Gear S

Gear S’in tasarımında Samsung’un akıllı telefon ve tabletlerindeki tasarım dilinin kullanıldığını görüyoruz. Büyük ve kavisli bir ekran, bu ekranı çevreleyen krom görünümlü çerçeve ve hatta ekranın altında bulunan ana ekran tuşuyla Samsung Gear S bir Galaxy S5 akıllı telefon veya Galaxy Tab tabletin bileğe takılmış versiyonu gibi bir hava veriyor. Kromlanmış görünüme sahip kenarlar ve dokunmatik OLED ekranın uzantısı olarak görünen lastik kayış da bu saatin çekiciliğini tamamlıyor. Ekranın bulunduğu merkezi birimin iç tarafına baktığımızda nanoSlM kart yuvası, optik kalp hızı ölçer ve şarj beşiğinin bağlantı noktası dikkat çeki-yor. Gear S’in suya ve toza karşı dayanıklılığı IP67 sertifikasıyla belgeleniyor.

Gear S’in kendi mikrofonu ve hoparlörü bulunuyor. Mesaj geldiğinde, alarm çaldığında veya herhangi bir bildirim ekranda göründüğünde saat titreşim yayıyor. Bir akıllı telefonda olduğu gibi ivmeölçer, jiroskop, pusula, çevresel ışık gibi sensörler ve hatta bunların yanı sıra optik kalp hızı ölçer, ultraviyole ve barometre gibi, Samsung Galaxy S5 veya Note 4 cihazlarında gördüğümüz ek sensörler de mevcut. Dahili nanoSlM olmasıyla bu akıllı saati tek başına, herhangi bir cihaza eşleştirmeden kullanmak mümkün oluyor.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et