Eğitim

Bilişimciler “Ankara Atölye” Etkinliğinde Buluştu

26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen “Ankara Atölye” etkinliği ile başta biz Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri, akademisyenler, BÖTE öğrencileri, YEĞİTEK yetkilileri bir araya gelerek tanışma, bilgi paylaşma ve materyal oluşturma etkinlikleri sonunda büyük bir aile pozu vererek sonlandı.

Bilişim Teknolojilerini etkin kullanma ve bilişim teknolojisi araçları ile üretme/geliştirme konusunda neler yapılabilir, öğrencilere neler kazandırılabilir, materyal üretimi yazılım araçları nasıl kullanılır vb. sorulara çözümler aranarak gruplar oluşturulup materyal üretimi çalışmaları yapıldı.

Böylesine faydalı ve keyifli bir etkinliği bize kazandırdıkları için BTE Derneği, Yeğitek, Bilge Kunduz Ekibi, Dr. Selçuk ÖZDEMİR, Burcu YILMAZ, Olcay BÜYÜKÇAPAR, Buğra AYAN ve emeği geçen adını bilmediğim/sayamadığım herkese teşekkürü bir borç bilirim. Radarları açık bir öğretmen olmama katkı sağlayacak, ufkumu daha da açacak ve beni çalışmalarımda bir adım daha öteye götürecek bu etkinlikte bir aile gibiydik. Pırıl pırıl insanlar bir araya gelmiş ve heyecanla materyal üretimine geçtiğimizde daha da yükseldik. Sunumlar sırasında ortaya çıkan ürünler ise görülmeye değerdi. (Ankara Atölye etkinliğine gelmeyen arkadaşlar kıskansın)

Ankara Atölye

İlk gün 3B Teknolojiler Semineri sunumuna yetiştim. Thinkercad ile 3 boyutlu tasarımın nasıl yapıldığını gördüm. Örnek bir gazoz açacağı tasarımı yapıldı. Sunum sırasında ise 3B yazıcı aracılığı ile gazoz şişesi açacağı çıktısı alındı. İlk kez 3B yazıcıdan çıktı alınma sürecini görme imkanına kavuştum. Muhteşem bir deneyim.

Thinkercad (www.tinkercad.com), çocuklar için AutoCad yazılımın daha basite indirgenmiş bir 3 boyutlu tasarım aracı. Tamamen ücretsiz olan yazılım ile çocuklarla 3D baskılar yapıp 3B yazıcılardan çıktı alabiliyorsunuz.3b yazıcı

TinkerCad

Akabinde Dr. Selçuk ÖZDEMİR hocamın Robotik Eğitsel Uygulamalar uygulamalı eğitimine katıldım. Çocukların materyal üretimini kolaylaştırmak için basit bir Aurdino Seti yapmışlar ve bizlerde bu set ile çalışma imkanı bulduk. Bilişim Garaj Akademisi müthiş işler yapıyor. Bilginiz olsun. Akıllı ev, akıllı teknolojiler, sensörler ve daha birçok teknolojinin bu kadar basit işleyişini ve mantığını gördükçe şaşırdım. Boşuna dememişler, bilmemek değil sormamak ayıp diye…. Şu an özel okullara/kolejlere bu eğitimi veren Bilişim Garaj Akademisi, devlet okulları için de olabildiğince destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

robotik eğitsel

İkinci gün sabahı, Bilge Kunduz Organizasyonu ile keyifli bir etkinlik yaparak kendi adıma mutlu oldum. Çünkü 10 kadar grubun (her grupta 5 kişi) katılımı ile  Bilge Kunduz Etkinliği (Enformatik ve Bilgi-İşlemsel Düşünme Etkinliği) sonunda en fazla doğruya sahip ve cevapları ilk teslim eden grup olarak etkinlik kazananı olduk ve hediyeleri kaptık :) Teşekkürler www.bilgekunduz.org Ahh bu arada sorular lise tabiriyle kazıktı :) 15 soruluk ve 45 dakikalık etkinlikte gruplardan sadece en fazla 10 doğru yanıt veren oldu.

bilge kunduz

bilge kunduz

İkinci günün son etkinliği ile Cumhurbaşkanlığı Yeni Medya Uzmanı Buğra AYAN gözetiminde Mobil Uygulama Geliştirme uygulamalı eğitim etkinliğine katıldım. Mobil App Inventor online yazılımı kullanarak materyal üretimi yapmaya çalıştık. Çalıştık diyorum çünkü zaman yetersizdi. Görsel tasarım, programlama, senaryo oluşturma gibi birçok öğeyi hızlıca çözüme kavuşturup işe koyulmanız gerekiyor. Grup olarak 6-7 yaş grubu çocuklar için İngilizce Hayvanları Öğreniyorum adlı bir mobil uygulama yapmaya karar verdiğimizde süreç içinde keyifli dakikalar geçirdim. Her ne kadar tamamlayamasak da ilk sahne tamamlandı ve ortaya çıkan ürün ile neler yapabileceğimi keşfettim. Teşekkürler Buğra AYAN

Etkinlik sonunda Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği (http://www.bte.org.tr) tarafından Katılım Belgesi aldık. Ayrıca organizasyon ekibinde yer alan öğretmen Olcay BÜYÜKÇAPAR tarafından yayınlanan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım kitabı hediye edildi.

ankara Atölye katılım belgesi

Olcay Büyükçapar

Ankara Atölye Kapanış Fotoğrafı

Ankara Atölye

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et