Internet 12 Mayıs 2010

Facebook “Profilime Kim Baktı” Uygulaması

facebookProfilime Kim Baktı” gibi uygulamalar tam bir yalan…

Facebook kullanıcılarının çoğu profiline kimin baktığını, fotoğraflarının kimin gördüğünü merak ediyor. Bu nedenle de “profilime kim baktı”, “profiline bakanı gör” veya “seni takip edeni bul” gibi uygulamaları kullanıyor. Ancak uzmanlar, uygulamaların kesinlikle yüklenmemesi gerektiği görüşünü savunuyor. Çünkü

bu uygulamalar, kullanıcılara yetki vermediği gibi uygulamayı kabul edenlerin kişisel bilgileri, bu uygulamayı geliştirip servise koyanların eline geçiyor.

Uygulamaların Çalışma Mantığı

Önce kullanıcılar bu uygulamayı profiline yüklüyor, ardından belirli bir süre geçtikten sonra kullanıcıların karşısına arkadaşlarının isminin yer aldığı bir liste çıkıyor.Uygulamanın iddiasına göre bu listede yer alan isimlerin hepsi söz konusu kişinin profillerine sık sık girenlerden oluşuyor. Oysa uzmanlara göre bu tür uygulamalarda listeleri ya gelişigüzel oluşturuyorlar ya da “fotoğraflarını” en son güncelleyen isimleri baz alarak liste yapıyorlar.

 

Yazar Bilgileri

Emrah emrah19may@hotmail.com
1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapmakta olup DMOZ Editörü, Web-Grafik Tasarımı ve SEO eğitmeni.

Yorum Yap