Eğitim

2024 Bilişim Teknolojileri Öğretmen Ataması Kontenjan Tahmini

2024 Öğretmen atamalarında Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği tahmini kontenjan sayısı için bu yazıyı hazırladım.

Öğretmen Atamalarında Branşlara Göre Kontenjan Tahminleri konulu bu yazıda; Sınıf, Okul Öncesi, Özel Eğitim, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İlköğretim Matematik, Rehberlik, İngilizce, Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Beden Eğitimi, Sosyal Bilgiler, Fizik, Müzik, Arapça, Kimya/Kimya Teknolojileri, Coğrafya, Görsel Sanatlar, İHL. Meslek Dersleri, Felsefe, Biyoloji, Almanca Öğretmenliği geçmiş atama puanı, son 4 yıldaki kontenjanlar, 2023 KPSS puanı ile atamalarda tahmini kontenjan sayısı ve daha birçok talebi ele aldık.

bilişim teknolojileri

Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği

Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri, ortaokul ve lise kademelerinde derslere girebilmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2022 resmi verilerine göre Türkiye’de 18.936 ortaokul bulunmaktadır. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi, ortaokulda 5 ve 6. sınıflarda zorunlu olarak haftada 2 saat verilmektedir. Ayrıca, İnsan, Toplum ve Bilim ile Kültür, Sanat ve Spor kategorilerinde seçmeli dersler bulunmaktadır. Gündemde olan seçmeli dersler arasında Yapay Zeka Uygulamaları, Robotik Kodlama gibi adındaki yeni dersler de yer almaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2023 verilerine göre Türkiye’de 12,535 lise bulunmaktadır. İnsan, Toplum ve Bilim kategorisindeki seçmeli ders olan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım, 9., 10., 11. ve 12. sınıflarda bir, iki veya üç saat olarak seçilebilmektedir.

Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Beklentileri

Bilişim Teknoloji ve Yazılım dersi öğretmenleri, atamalarda uzun süredir düşük kontenjanlarla karşılaştıklarını dile getirmektedir. Branşları en yüksek atama taban puanlarına sahip olduğu belirtilirken, müfredata eklenen yeni seçmeli derslerin kontenjanlarının artırılmasını talep etmektedirler. Ayrıca, seçmeli derslerin liselerde ve ortaokul düzeyinde zorunlu hale getirilmesini ve adil kontenjan dağılımı ile branşlarına en az 2000 kontenjan verilmesini talep etmektedirler.

Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği Son 3 Yıl Atama İstatistiği

Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği, son üç yılda toplamda 430 kontenjan alırken, en düşük 2022 KPSS atama puanının 84.44 olduğu kaydedilmiştir.

bt1.png

Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği 2024 Yılı Tahmini Kontenjan Sayısı

2023 KPSS Puanıyla tahmini genel kontenjanlarda Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği alacağı kontenjanlar;

bt2.png

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et