Genel

2014 Nasıl Daha Fazla Dijital Olacak?

Daha çok 2014 yılındaki dijitalleşme hakkında bahsedeceğim. 2013 yılı, dijital teknoloji ve internet ortamı için görkemli bir yıl oldu. Arama algoritmaları, sosyal medya, reklamcılık ve analizlerdeki paradigma değişimine tanık olduk. Dijital medyanın e-posta ya eş anlamlı olduğu ve sosyal medyanın sadece Facebook ve Twitter anlamına geldiği günler geride kaldı. Biz, işletmelerin müşterilerine ulaşmak ve onları izlemek için farklı sosyal medya platformlarından yararlandığına ve interneti bu şekilde kullanarak büyük değişimler geçirdiğine tanık olduk. Bazı fikirler, bu sene bebek adımları ile gitti fakat 2014 yılında dev atılımlar yapacak. 2013  yılına veda ettiğimiz gibi ufukta 2014 yılını gördük. Bu yıl, dijital dünya için daha da heyecan verici olacak. Bu yazıda 2014 yılında dijital pazarlama trendlerine bakmaya çalışalım.

Mobil Pazarlamanın Dayanak Noktası, Konum Oldu

lokasyon

2013 yılında, coğrafi hedeflemenin veya mobil reklamlarda konum tabanlı tüketici hizmetlerinin çıktığını gördük. Bu olay kanımca 2014 yılında patlayacak. Eğer perakende sektöründeyseniz ve bu yükselen trend için nakit ihtiyacınız olacak. Bu cazip teklifi yapanın, bunun pahalı olmayan bir sonuç odaklı seçenek olduğu gerçeğidir. Örneğin, işinizin belirli bir yarıçapı içindeki potansiyel müşteriler için maksimum sayıya ulaşabilirsiniz ve yüksek dönüşüm oranından memnun olabilirsiniz. Konum tabanlı mobil pazarlama da müşterilerin doğru ayarlanması için doğru zamanda özel mesajlar sunmak için izin verecektir. Bu, müşteri segmentasyonu, zaman hedefli teklifler, gerçek zamanlı sonuçları görmek için izin verir. Bu kampanyalar, Google AdWords gibi mevcut araçlar üzerine binecektir.

Mobil Ticaret Gelişecek

mobil ticaret

Son iki yıl içinde,  mobil ticaretin popüler hale geldiğini gördük ve 2014 yılında nihayet rüştünü görecek. Smartphone (akıllı telefonlar) ve tabletler genel cihazlar haline geldi ve bunlar, online alışveriş için tercih edilen cihazlar olacak. Bunu tetikleyen birkaç faktör var. Ekran boyutu artışı ile müşteriler daha rahat alışveriş yapmayı tercih etmeye başladılar. İkinci olarak, yerel mobil uygulamalar, web tabanlı uygulamalar üzerinde daha iyi bir deneyim sunuyor. Üçüncü olarak, mobil siteler de önemli değişiklikler geçirdi.

Popüler Olmak İçin Alternatif Ödeme Modelleri

google wallet

Mobil uygulamalar, mağazalar ve lokantalarda ödeme için popüler bir mod haline gelmiştir. Trend, kendi cihazları üzerinde daha fazla ödeme uygulamaları içerdiği yönünde görülüyor. Ben dahi Google Wallet uygulamasını birkaç kez kullandım ve ödemenin kolaylığını gördüm. Tüm mağazalarda kullanılabilir alternatif ödeme modelleri popülaritesinin arttığını yakında göreceksiniz.

Hashtag – Yeni Arama Aracı

hashtag

Hashtag, çağdaş dijital kültürün bir parçası haline geldi ve bu sosyal medya platformunun popülaritesi önderliğinde oldu. 2014 yılında bu, içerik bulmak için en etkili yollarından biri olacak. Kullanıcılar, etiketler kullanarak belirli konulara ilişkin içeriği bulabilecek. İçerik aramak için Google, Bing ve Yahoo bağımlılığı, sosyal medya platformları sayesinde önemli ölçüde azalacak. Pinterest, Twitter, Google+, Instagram, YouTube popüler arama platformları olarak daha fazla öne çıkacak.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et