Eğitim

ETwinning Nedir?

Etwinning’e kaydoldunuz ve ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Korkmayın! Yardım için buradayım ;)

eTwinning, Avrupa Birliğine bağlı ve/veya üye ülkelerden 2 veya daha fazla okulun internet aracılığıyla tarafların anlaştıkları bir konu üzerinde ortaklaşa proje geliştirmesini ve yürütmesini sağlayan işbirlikçi bir çalışma platformudur. Özetle, eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. 2014 yılından itibaren ise eTwinning’de aynı ülkeden 2 veya daha fazla okul da çevrimiçi projeler yürütebilir. Avrupa`dan ve kapsama dahil edilmiş tüm ülkeler kayıt olabilir ve birbirleri ile tanışmak, fikir paylaşımında   bulunmak, uygulamaları görmek, öğrenme etkinliklerinde birlikte öğrenmek ve çevrimiçi yürütülen projelere katılabilmek için eTwinning çevrimiçi araçlarını kullanabilir.

Öncelikle çevrenizdeki eTwincilerden oluşan geniş çaplı ağı keşfetmenizi öneririm. Öğretmenler, eTwinning topluluğunun temel direkleridir. İleride eTwinning projelerinde ortaklarınız olacaktır. Sonra eTwinnig projelerini yürütme konusunda zengin deneyime sahip, eTwinning’te sizin gibi yeni olanlar için ilk irtibat hevesli öğretmenleri kapsayan eTwinning koordinatörleri vardır. Şimdi eTwinning platformunu tanımak için biraz zaman ayırın:

https://www.etwinning.net/tr/pub/index.htm

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; özet olarak Avrupa’daki öğrenme topluluğunu keşfetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullara yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının bir parçası olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erasmus+ ile entegre olmuştur.

Merkezi Destek Servisi, Avrupa’daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 38 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir. Türkiye ise eTwinning projesine 2009 yılında katılmıştır. eTwinning Portalı 28 farklı dilde hizmet vermektedir.

eTwinning portalı 3 bölümden oluşmaktadır.

1– eTwinning Ana Sayfa

2– eTwinning Live

3– eTwinning Twinspace

Hem kendi projenizi oluşturmak için basit bir rehber hem de proje kitleri denilen kapsamlı proje şablonları içeren “Projeler” bölümü bulunmaktadır. Diğer yandan, “Mesleki Gelişim” bölümünün altında; becerilerinizi, yetkinliklerinizi ve pedagojinizi geliştirmek için çeşitli fırsatlarda bulabilirsiniz. eTwin’cilerin başarılarını ulusal düzeyde ve Avrupa düzeyinde kutlanan “Tanıma” bölümüne de göz atmanızı öneririm.

Platformdaki düzeni öğrendikten sonra eTwinning Live’da dolu bir profil oluşturarak, sizin gibi eTwincilerle sohbet edebilir ve eTwinning guplarına katılabilirsiniz.

eTwinning gruplarının amacı; uygulama örneklerini paylaşmak, eğitim ve öğretim metodolojilerini tartışmak ve mesleki gelişim için destek bulmaktır.

Proje Sayısı Öğretmen Sayısı Okul Sayısı
107.769 818.667 208.293
Beginning with eTwinning

Neden eTwinning?

Benzer şekilde düşünen meslektaşlarınızla buluşun, projeler oluşturun, fikirler paylaşın, öğrenin, gelişin, sınıfınızın duvarlarını yıkın ve ufkunuzu genişletin diye ;)

Neden bir eTwin’ci olmalısınız?

  • eTwinning’in en önemli unsurlarından biri; öğretmenler, öğrenciler, okullar, ebeveynler ve yerel yetkililer arasındaki işbirliğidir. eTwinning’te, öğretmenler birlikte çalışır ve öğrencileri için aktiviteler düzenler. Aktif bir rolleri vardır, etkileşimde bulunurlar, araştırma yaparlar, karar alırlar, birbirlerine saygı duyarlar ve 21. yüzyıl becerilerini öğrenirler. eTwinning projeleri, ekibin her bir üyesinin katkılarını içerir. İlham alın ve ödül alan bu projeleri keşfedin.
  • Onlarca farklı alanda uzmanlar tarafından yönetilen ücretsiz Öğrenme Etkinliklerine ve Çevrimiçi Seminerlere katılın! Ayrıca akranlarınızdan öğrenebilir ve eTwinning’in özel etkinlikleri, Mesleki Gelişim Çalıştayları ve Tematik ve Yıllık Konferansları ile yeni eğitim materyalleri keşfedebilirsiniz.
  • eTwinning’te, yaptığınız çalışmalar önemlidir. Bu nedenle yerel ve ulusal düzeyde ve Avrupa çapında paylaşılmayı ve tanınmayı hak eder.

Destek Servisi

eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde tüm iller ile koordinasyon içinde hizmet vermektedir. (eTwinning Türkiye Resmi web sitesi) Destek için, etwinning@meb.gov.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et