WordPress

WordPress Internal Server Error Hatası Nasıl Çözülür?

internalservererrorBir yıldan fazla internette sörf yapan herkes muhtemelen HTTP 500 iç sunucu hatası (Internal Server Error) en az birkaç kez görmüştür. İç Sunucu Hatası (Internal Server Error),  ortak WordPress hatalarından biridir. Böyle bir durumda panik, sahip olabileceğiniz kötü tepkidir. Derin bir nefes alın ve siz de bu sorunun, daha önce başkaları tarafından yaşandığını bilin.

Bende birçok kez diğer kullanıcılar gibi iç sunucu hatası, veritabanı bağlantısı hatası ve ölü beyaz ekran gibi bir çok hata ile karşılaştım. Bunların hepsinin çözülebilir olduğunu size temin ederim. Sadece biraz sabır gerek. Bu makalede, tek bir yerde tüm olası çözümlerin bir listesini derleyerek WordPress Internal Server Error yani iç sunucu hatasını düzeltmek için size yol göstereceğim.

 

internal server error

Neden WordPress Internal Server Error Hatası Alıyorum?

Internal Server Error yani iç sunucu hatası, WordPress ‘e özgü değildir ve sunucu üzerinde çalışan başka bir şey de buna sebep olabilir. Bu hatanın genel doğası nedeniyle, geliştirici hiç bir şey söylemez. Dediğim gibi, WordPress sitenizdeki iç sunucu hatasına genellikle, eklenti veya tema fonksiyonları neden olur. Biz biliyoruz ki, WordPress iç sunucu hatasının diğer olası nedenleri şunlardır: bozuk .htaccess dosyası ve PHP bellek sınırı.

1- Bozuk .htaccess Dosyasını Kontrol Edin

WordPress iç sunucu hatasını giderme için yapmanız gereken ilk şey bozuk .htaccess dosyasını kontrol etmek olmalıdır. Ana .htaccess dosyasını .htaccess_eski gibi yeniden adlandırabilirsin. .htaccess dosyasını yeniden adlandırmak için FTP kullanarak sitenize giriş yapmanız gerekecek. Sonra siz, wp-content, wp-admin ve wp-includes klasörlerini göreceksiniz. .Htaccess dosyasının aynı dizinde yer aldığını da göreceksiniz.

Bozuk .htaccess dosyası kontrolünün çözümü sizin için işe yaramadıysa, o zaman bu yazıyı okumaya devam edin.

2- PHP Bellek Sınırı (PHP Memory Limit) Artırılması

PHP bellek limiti de bazen bu hataya neden olabilir. Eğer WordPress admin giriş yapıp bir resim yükleme yaptıysanız ve sadece dahili sunucu hatası görüyorsanız, o zaman bu adımları izleyerek bellek sınırı artırımı yapmanız gerekir:

  1. php.ini adlı boş bir metin dosyası oluşturun.
  2. memory=64MB kodunu bu dosyaya yapıştırın.
  3. Dosyayı kaydedin.
  4. FTP kullanarak /wp-admin  klasörüne yükleyin.

Bu bir kötü kodlu eklenti ya da bir tema fonksiyonu da olabilir. Önemle web hosting şirketinize tam teşhis bulmanıza yardımcı olmak için sormanızı öneririm.

3- Tüm Eklentileri Devre Dışı Bırakın

Yukarıdaki çözümlerin hiçbiri sizin için sorunu gidermediyse o zaman bu hataya büyük olasılıkla belirli bir eklentinin neden olduğunu söyleyebilirim. Hangi eklentinin buna sebep olduğunu öğrenmek için ne yazık ki, kolay bir yolu yok. Tek seferde tüm WordPress eklentilerini devre dışı bırakmak zorundasınız. Bunu yaptıktan sonra sorunu bulana kadar her seferinde bir eklentiyi yeniden aktifleştirin. Hataya sebep olan eklentiyi tespit ettikten sonra eklentiden kurtulun ve eklenti yazarına hata raporu gönderin.

 

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et