Sosyal Medya

YouTube’dan Para Kazanma Şartları 2019

Youtube’dan para kazanma şartları nedir ve 2019 yılında nasıl yapılır, bunu özetle anlatacağım.

Dijital bir dünyada yaşıyoruz. Bu dijital dünyanın nimetlerinden de çoğu kişi faydalanmak istiyor. Bu noktada kolay para kazanmanın yollarından biri de YouTube.

YouTube fenomeni olabilir misiniz bilemem ama bu sosyal medya aracılığı ile para kazanmanız mümkün. Para kazanabilmek için milyonlarca insan değişik formatlarda videolar paylaşıyorlar, bu videoların izlenme sayıları ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz gelir o kadar yükseliyor. Geçen yıl YouTube politikası değişmeden önce kolaylıkla açmış olduğunuz bir kanalda paylaştığınız videolardan kolaylıkla para kazanmanız mümkündü. Fakat tam 1 sene önce yapılan değişiklik ile YouTube farklı YouTube İş Ortağı Programını değiştirdi. Zaten YouTube çıkarlarını korumak amacıyla zaman zaman bu tür kural değişikliklerine giderek para kazanma yöntemlerini değiştiriyor.

Öncelikle YouTube’da para kazanmak için YouTube İş Ortağı Programı’na başvurmanız gerekiyor. YouTube İş Ortağı Programı, içerik üreticilerin YouTube’da uygun içerikten para kazanmasını sağlar. Programa katılmak için başvuruda bulunmanız gerekiyor.

YouTube Para Kazanmak İçin Gerekenler

YouTube’da para kazanabilmek için aşağıdaki 4 adımı tamamlamanız gerekir:

1. Adım: YouTube İş Ortağı Programı şartlarını okuyup kabul edin. YouTube’da oturum açtıktan sonra İçerik Stüdyosu’na girip soldaki menüden “Kanal > Durum ve özellikler“i seçin. “Para kazanma” bölümünden Etkinleştir‘i tıklayıp ekrandaki adımları takip ederek YouTube İş Ortağı Programı Şartları’nı kabul edin.

2. Adım: AdSense’e kaydolun. Yeni bir AdSense hesabı oluşturun veya mevcut hesabınızı kanalınıza bağlayın. Videolarınızdan para kazanmanız ve ödeme almanız için AdSense hesabı gerekir. Yoksa bir AdSense hesabı oluşturup kabul edilmenizi bekleyin.

3. Adım: Para kazanma tercihlerinizi belirleyin. Bu adımda, videolarınızda ne tür reklamların yayınlanmasını istediğinizi belirleyin. Mevcut tüm videolarınız ve gelecekteki videolarınızdan para kazanmak istediğinizi de onaylayın. Bu ayarları gelecekte değiştirebilirsiniz.

4. Adım: İncelemeye girin. Kanalınız program eşiğini karşıladığında (bunu aşağıda açıklayacağım), kanalınızdaki etkinliklerin YouTube İş Ortağı Programı politikaları, YouTube Hizmet Şartları ve Topluluk Kurallarına uygunluğ için başvurunu incelemeye alınır. Daha sonra hesabınızdan kanalınızın durumunu kontrol edebilirsiniz.

youtube video

Az önce yukarıda program eşiğinden bahsettim. Bu ne demek? Şimdi anlatayım. YouTube İş Ortağı Programı’na uygunluğunuzun incelenebilmesi için, bazır şartlar gerekiyor. Kanalınızın belirli bir izlenme oranına ve abone sayısına sahip olması gerekiyor. İşte buna program eşiği deniyor. Dolayısıyla YouTube İş Ortağı Programı’na uygun olup olmamanız şu şartlara bağlıdır:

Kanalınızın son 12 ayda en az 4.000 saat izlenme süresine ve 1.000 aboneye ulaşmış olması gerekir.

Bu koşullar sağlandığı takdirde kanalınız inceleme sürecine girer. Abone ve izlenme süresi eşiklerine ulaştığınızda başvurunuz sıraya alınır. Gerçek kişi olan incelemeciler, YouTube İş Ortağı Programı politikalarına uyup uymadığını görmek için tüm kanalınızı inceler. Kanalınız incelendikten sonra kararı iletmek için sizinle iletişime geçerler (ortalama 1 ay).

Eğer bu süreç tamamlanır ve programa uygunluğunuz kabul edilirse videolarınızda farklı türde reklamlar gösterilmeye başlanır. Reklamlar, birçok kanalın gelirinin önemli bir kısmını oluşturur. Videolarınızı izleyenler, reklamlarınızı tıkladığında siz kazanırsınız. Hesabınıza yüklenen paraları çekmek için ise yine belirli bir limite ulaşmış olmanız gerekiyor. Şimdilik bu kadar. Herkese bol kazançlar!

Aklınıza takılanları sormaktan çekinmeyin. Yorum alanı bunun için :)

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et