SEO

2015 Yılında SEO ve İçerik Pazarlama

İçerik pazarlamacılarına iyi haber: SEO gerçekten değişmedi! Köşe yazarı Nate Dame, 2015 yılında SEO dan nasıl daha fazla kazanacağınızı açıklıyor.

Neredeyse yıl 2015 oluyor ve her pazarlama departmanı, gelecek yılda nasıl yeni bir sıçrama yapacağını planlıyor ve tahmin ediyor. Sizin SEO stratejiniz nedir?

Şimdi SEO strateji (muhtemelen eski) tozunu atmak için iyi bir zamanlama. Yeni yıl için hazır olmalısınız.

seo strateji

Google’ın Hedefi Değişmedi

Birçok içerik pazarlamacısı, aslında bugün sonsuz değişimler arasında SEO’nun ne olduğu hakkında şaşkın. Evet, SEO yıllar içinde değişti, ama Google değil. Google her zaman kullanıcıları için en iyi sonuçları sağlayan ilgi olmuştur.

SEO sadece “değiştirildi”. Çünkü çok sayıdaki internet pazarlamacısı kısa vadeli kazanımlar için buna seyirci olmuştur.

Sorun, tüm bu hızlı kazanımların (spam içeren link inşaası için anahtar kelime doldurma), Google’ın mutlu mesut kullanıcılar hedefine karşı idi. Çünkü bu Google.com u kamuoyuna daha az cazip kılıyordu. Kötü arama sonuçları, kullanıcıların diğer arama motorlarına gitmesi demekti ve bu Google’ın sınır çizgisi idi.

Google bunlara nasıl cevap verdi? Panda, Penguen, manuel cezalar ve liste uzayıp gidiyor. Sonuç olarak, pazarlamacılar artık Google’a karşı giderek sağlıklı bir korku geliştirdi.

2014 nihayet biterken, hatta en inatçı SEO uzmanları, hızlı kazanmanın hiçbir kazanımı olmadığını kabul etmek zorunda kaldı.

SEO sizin için, zaten genel pazarlama çabalarının entegre bir parçası değilse, bu bakış açınızı değiştirmek için zamanı geldi demektir.

SEO başarısı, giderek artan çeşitli faktörlerin, online marka popülaritesine kadar değişen ve hatta canlı etkinliklerin çevrimiçi etkisine bağlıdır.

Katı SEO ekipleri, politika ve stratejileri etkileme yeteneği gerektirir ve ister. Bu SEO ötesinde; web tasarım ve geliştirme, içerik pazarlama, pazarlama teknolojisi, sosyal medya, marka, dijital danışmanlık, kurumsal pazarlama ve daha birçok şeyi içerebilir. SEO ile bu alanları koordine etmek ve bütünleştirmek gerekir.

SEO’dan sorumlu Doğru Pazarlamacılar Koyun

En iyi SEO uzmanları, ayrıntılı teknik algoritmaların kavrayışlarında, çılgınca ileri düzeyde veya derin teknik gerektirmezler. Geleceğin SEO’su pazarlamacılardır. Anlaşılır ve basit.

En iyi SEO ekip üyesi, anlamlı bir şekilde izleyici ile bağlantı kurar ve gerçek dünya testleri ile varsayımları doğrulayarak zengin ve ilgi çekici bir satış gerçekleştirir. 2015 yılını sallayacak SEO uzmanları, uzun vadeli büyük kazanç odaklı düşünenler olacaktır. Çünkü birçok SEO projesi, hala anahtar kelime yerleştirme ve anahtar kelime yoğunluğu gibi tartışmalara sayısız saat ve yatırım yapıyor.

SEO takımı güçlü pazarlamacılardan oluşuyorsa, pazarlama içgüdülerini kullanmak için onları teşvik edin.

 

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et