Sosyal Medya

Sosyal Ağlar -1

İnternetin gelişimi; internet üzerinden yayılan ve internetin kullanıcıya kazandırdıklarıyla anlayabileceğimiz bir durumdur. İnternet gelişiyor ve değişiyor dememiz için internet üzerinden bir getirimizin olması ve internetin bizlere çeşitli uygulama ve olanaklar sunabilmesi gerekli bir durumdur. Çünkü bizler kullanarak öğrenen ve kullanarak farkına varabilen bir milletiz.

İnterneti kullanmak çeşitli nedenlere dayandırılabilir ve yine internet üzerinden çokça bağlantıya ve bilgiye ulaşabiliriz. Ki ülkemizde öyle bir durum yer almaktadır. Çünkü interneti kullanmayan çok az sayıda kişi vardır diyebiliriz. Hele ki internetin kullanımı sosyal ağların gelişimine de etki eder.

Sosyal ağlar internetin oluşumunda temel bir yapıya sahip olduğu gibi, bizim, bu cihaz başında saatler geçirebilmemize neden olan; kimi zaman eğlenerek, kimi zaman dilediğimiz görüntülü ve yazılı bilgilere ulaşmamızı sağlayan, bir oluşumdur. Belki internet kavramını açıkça bir şekilde kullanıcıya aşılayan da yine sosyal ağlar olabilir.

Sosyal ağ siteleri diyince kimimizin aklına Facebook gelirken, bazılarımızın Twitter, bazılarımızın da Myspace gelebilir. Ama şu vardır ki sosyal ağlar da kullanım seçeneklerine göre listelemeye girerler.

Örneğin Facebook ele alacak olursak; Facebook bir harita sistemidir. Kullanıcıların o anki durumunu, internet ortamında farklı kişilere aktarabilmesini sağlarken, kimi zamanda arkadaşların birbirlerini bulabilmesi için dev bir adrestir. Facebook asıl anlamda bir kişinin artık kimliği durumuna gelmeye de başlamıştır. Çünkü bu sistem ülkemizin %80’nı tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Ve buna bağlı olarak da bu sistemin kimlik haline geldiği düşüncemizde doğruluk kazanıyor. Şu saatten sonra Facebook’dan vazgeçmek kimileri için mümkün olmayabilir. Sadece ülkemizde Facebook kullanımı sayısında değişiklikler olabilir. Belki ileriki zaman da popülerliğini yitirir. Ama hiçbir zaman Facebook kapanmaz veya tarih olmaz…

Facebook’u sizlere bu şekilde tarif ederken, bu sistemin sosyal ağ için büyük bir referans olduğunun altını tekrardan çizerken Twitter’ı ele almak istiyoruz. Twitter asıl anlamda bir duvar panosu görevi gören durum sistemidir. Kişiler anlık veya günlük durumlarını girerek varlıklarından veya duyurularından, karşı tarafı haberci kılar. Çok fazla gelişmeyen Twitter, çoğu kullanıcı tarafından da kullanılması zor bir sistemdir. Hele ki Türkçe olmadan önceki haliyle Twitter, asıl anlamda sadece ismiyle şu anki popülerliğe gelmeyi başarmıştı. Ama şu an için çok daha fazla kullanıcıya hitap ediyor olmasıyla birlikte farklı bir oluşum içine girmiştir.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et