Genel

2014 de İnternette En Çok Ne Satıldı?

2014 yılında internetten en çok satılan ürünleri merak ediyor musunuz?

Açıklanan verilere göre yurt genelinde internet üzerinden en fazla akıllı telefon, televizyon, usb bellek, tablet bilgisayar, hafıza kartı, elektrikli süpürge, oto lastiği ve bebek bezi satın alındı.

2014 yılı boyunca bölge bazında online alışverişin yüzdelik değerleri ise şöyle:

%42 Marmara Bölgesi

%19 İç Anadolu Bölgesi

%12 Ege Bölgesi

En çok online ürün alınan iller ise sırasıyla şöyle:

İstanbul,

Ankara,

İzmir,

Bursa,

Kocaeli,

Antalya,

Konya,

Adana,

Mersin,

Balıkesir,

Gaziantep.

Türkiye genelinde kadınlar en çok şu ürünleri tercih etti: Akıllı telefon, televizyon, tablet bilgisayar, elektrikli süpürge, USB bellek, bebek bezi, parfüm ve tencere setleri.

Türkiye genelinde erkekler en çok şu ürünleri tercih etti:  Akıllı telefon, televizyon, USB bellek, tablet bilgisayar, hafıza kartı, oto lastik, elektrikli süpürge, bebek bezi ve parfüm.

Marmara’da İstanbul, İç Anadolu’da Ankara, Karadeniz’de Samsun, Akdeniz’de Antalya ve Adana, Doğu Anadolu’da Malatya, Ege’de İzmir, Güneydoğu Anadolu’da ise Gaziantep online alışverişte öne çıkan şehirler oldu.

Türkiye geneline bakıldığında 2014 yılı boyunca akıllı telefon, PC, beyaz eşya ve TV gibi elektronik ürünlerin daha çok satıldığını söyleyebiliriz.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et