Genel

2011 Yılında Oyunlara 74 Milyon $ Harcandı

\"angryBugün, video oyunları medyanın en büyük formlarından biridir. Kelimenin tam anlamıyla oyunlar, bir oyuncu olun ya da olmayın, her gün hayatın bir parçası oldu. Şimdi size değilse bile, bu yıl olabilir.

Gartner Inc. \’den bir rapora göre, bu yıl 74 milyar dolardan fazla harcama yapıldı. 2010 yılından 67 milyon $ olan harcamalarda yüzde 10 oranında bir artış olduğu gözlendi.

Bu artış neden? Tabletler ve akıllı telefonlardaki artış, en azından kısmen, harcamaların yıllık geliri üzerinde bir etkisi oldu. İnsanlar bu tablet ve telefonları satın aldığında, yaptıkları ilk şeylerden biri Angry Birds gibi oyunlar için arama yapmalarıdır. Artışın çoğu, yazılım satın almadan ve tüm bu büyük oyunlardan geliyor. Tabii bu hiç de sürpriz bir durum değil.

Tahminlere göre, online oyun, 2015 yılına kadaryıllık  %27 \’lik bir artış gösterecek.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et