Eğitim

2011-2012 Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği

hazırlıkGeçim sıkıntısı yaşayan biz öğretmenler, öğretim yılı başında bizleri bir nebze rahatlatacak bu ödeneği bekliyoruz. Adı \”öğretim yılına hazırlık ödeneği\” ol sa da daha çok ev ve kişisel ihtiyaçlar veya borçlar için kullanılmakla birlikte sanıyorum ki sadece cüz\’i bir miktarı kırtasiye ve eğitim öğretim giderleri için kullanılıyor.

2011-2012 öğretim yılına hazırlık ödeneği brüt 570TL olarak ödenecek.

İlgili kanuna ekli “K” cetvelinin 6.maddesinde: “ 657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği Bakanlar Kurulu kararı aranmaksızın 570 Türk Lirası olarak ödenir. Bu ödeme; öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75’i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50’si oranında yapılır.” deniyor. Zaten MEB tarafından gönderilen yazıda da bu belirtilmişti.

Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği‘nin ise 19 Eylül’den itibaren ödenmesi bekleniyor.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap

BULANCA sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et